Vepřová polévka s brambory a krupkami
125 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 400gramůVepřový ořez
- 3kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1lžíceSůl
- 5lžicKrupky trhané
- 350gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2,7litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme.
- 2Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme.
- 3Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.