Vepřová polévka s hrachem a kroupami
100 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová krkovička
- 120gramůCibule
- 150gramůHrách
- 150gramůKroupy ječné
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyMajoránka
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 25gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrách a kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a odstavíme. Obsah pánve přidáme do hrnce k hrachu a kroupám, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti opepříme a dovaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.