Vepřová roláda plněná paprikami
130 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůVepřová kýta
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSolamyl
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, polovinu červené papriky necháme stranou. Zbylou papriku promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme.
- 2Omytou kýtu upravíme na plát a potřeme mletým masem. Svineme do rolády a převážeme. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle a potom pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme.
- 3Papriku vsypeme do smetany, uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme kousek bujónu. Zahustíme solamylem a nakonec vmícháme rozdrobený sýr a nakrájenou pažitku.
- 4Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.