Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí
70 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1527 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
136 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejíčka v misce rozšleháme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pórku a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme, dokud směs nezhoutne.
- 3Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme, opepříme a osolíme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku z vajec a zeleniny, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 4Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 5Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 6Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 7Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.