Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1527 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
136 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejíčka v misce rozšleháme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pórku a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme, dokud směs nezhoutne.
  • 3
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme, opepříme a osolíme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku z vajec a zeleniny, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 4
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 6
    Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 7
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.