Vepřová roláda s vejci

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
56 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
365 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou roládu rozřízneme na plát, který rozložíme na pracovní plochu. Posypeme solí, pepřem, kořením, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme a necháme chvilku stát.
  • 2
    Oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli necháme změknout v pánvičce na 50 g másla se solí. Přidáme celá vejce, necháme je chvilku smažit bez míchání, poté je promícháme, stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 3
    Připravená vejce rozložíme podélně na konec naklepaného masa, vedle nich také podélně naskládáme debrecínskou pečeni a nakonec oloupané párky. Srolujeme vše do rolády, převážeme dokola potravinářskou nití. Roládu položme na plech, na povrch naskládáme tence na plátky pokrájené zbylé máslo. Podlijeme 2 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení poléváme roládu vlastní šťávou, pečeme přibližně 120 minut.
  • 4
    Po upečení necháme roládu 10 minut odpočinout, poté krájíme na plátky. Podáváme s vhodnou přílohou na teplých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.