Vepřová roláda se špenátem

95 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
62 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  • 3
    Poté vmícháme omytý a okapaný špenát ,ochutíme solí, pepřem a dusíme dokud špenát nezvadne.
  • 4
    Špalík masa prokrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát. Maso rozbalíme a přes potravinovou fólii rozklepeme .Poté na něj rozprostřeme špenát. Ze širší strany zarolujeme do rolády a ovážeme potravinářským provázkem.
  • 5
    Ze všch stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
  • 6
    V pánvi rozpálíme zbytek oleje a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáče i s výpekem a pečeme cca 60min. Průběžně přeléváme výpekem.
  • 7
    Po vyjmutí necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.