Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem
115 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceLimetková šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr kozí
- 4lžíceOlej olivový
- 800gramůVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm podusíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
- 3Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a jarní cibulku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme houby a podusíme. Podlijeme trochou portského vína, přidáme limetkovou šťávu, 50 g másla a povaříme. Nakonec přimícháme špenát, osolíme a opepříme.
- 4Vepřovou plec rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát masa, který pomocí paličky na maso ještě rozklepeme. Osolíme, opepříme a na plát masa klademe špenátovo-houbovou směs. Na špenát rozložíme plátky kozího sýra a roládu zavineme. Svážeme pomoci kuchyňského provázku.
- 5V pekáčku rozpustíme zbytek másla, vložíme na něj roládu a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme asi 75 minut.
- 6Po upečení nakrájíme na plátky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.