Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm podusíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a jarní cibulku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme houby a podusíme. Podlijeme trochou portského vína, přidáme limetkovou šťávu, 50 g másla a povaříme. Nakonec přimícháme špenát, osolíme a opepříme.
  • 4
    Vepřovou plec rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát masa, který pomocí paličky na maso ještě rozklepeme. Osolíme, opepříme a na plát masa klademe špenátovo-houbovou směs. Na špenát rozložíme plátky kozího sýra a roládu zavineme. Svážeme pomoci kuchyňského provázku.
  • 5
    V pekáčku rozpustíme zbytek másla, vložíme na něj roládu a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme asi 75 minut.
  • 6
    Po upečení nakrájíme na plátky a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.