Vepřová roláda z panenky
70 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová panenka
- 200gramůVepřový výřez
- 200gramůJátra vepřová
- 100gramůStrouhanka
- 3špetkyKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůBramborová kaše
- 2lžíceHořčice
- 15gramůPetržel kudrnka
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Vepřové maso s játry umeleme na strojku, smícháme se strouhankou, s 1 smaženým a 1 syrovým vejcem, s posekanou petrželkou, osolíme a dobře promícháme. Plát potřeme hořčicí, rozložíme na něj masovou nádivku, plát zabalíme do rolády a omotáme nití. Na rozpáleném oleji nejdříve zprudka opečeme kolem dokola, potom vložíme do pekáčku i s výpekem, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme 35 minut.
- 2Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.