Vepřová žebírka dušená v zelných listech

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá žebírka lehce naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na sádle a odstavíme.
  • 2
    Omyté zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Žebra listů naklepeme, aby se lépe zavinuly.
  • 3
    Opečená žebírka po jednom položíme na zelné listy, přidáme oloupanou, na výpeku ze žebírek osmahnutou cibulku a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a zabalíme.
  • 4
    Závitky urovnáme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.