Vepřová žebírka dušená v zelných listech
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová žebra
- 100gramůAnglická slanina
- 50gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omytá žebírka lehce naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na sádle a odstavíme.
- 2Omyté zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Žebra listů naklepeme, aby se lépe zavinuly.
- 3Opečená žebírka po jednom položíme na zelné listy, přidáme oloupanou, na výpeku ze žebírek osmahnutou cibulku a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a zabalíme.
- 4Závitky urovnáme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.