Vepřová žebírka karamelizovaná
65 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusBobkový list
- 900gramůVepřová žebra
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.
- 2Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.
- 3V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.