Vepřová žebírka mexická
80 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová žebra
- 7gramůKakao
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramyKmín drcený
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyChilli koření mleté
- 3gramyOregano sušené
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 35gramůMed včelí
- 40gramůZakysaná smetana
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůŘeřicha
- 230mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
62 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny.
- 2Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.