Vepřová žebírka s javorovým sirupem
85 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceHořčice dijonská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrnekSirup javorový
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1206 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
89 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
133 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.
- 2Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)
- 3Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.
- 4Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Žebírka když se dobře upečou jsou výborná. tady jim ten javorový sirup dodá takovou zvlášní chuť, ale jsou skutečně vynikající!