Vepřová žebírka s majoránkou
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaHořčice
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVepřové kotlety
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
332 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou.
- 2Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme.
- 3Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen.
- 4Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.