Vepřová žebírka s majoránkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
332 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou.
  • 2
    Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme.
  • 3
    Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen.
  • 4
    Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.