Vepřová žebírka s mateřídouškou
35 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyMateřídouška
- 500gramůBrambory vařené
- 250gramůZelí kysané
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žebírka naklepeme a od kosti částečně odřízneme. Posypeme solí, pepřem a drceným kmínem. Vložíme do pánve s rozehřátým máslem a smažíme z každé strany 4 minuty. Kotlety vyjmeme a rozdělíme na talíře.
- 2Do zbylého másla na pánvi přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a rozemnutou mateřídoušku. Krátce prohřejeme a přelijeme porce masa s vařeným bramborem a kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.