Vepřová žebírka s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůRajčata
- 1hrnekVoda pitná
- 1kilogramVepřová žebra
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
66 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá vepřová žebírka naklepeme, okraje nařízneme a maso opepříme. Necháme chvíli odležet.
- 2Žebírka rychle opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a zbavíme zrnek.
- 4Měkká žebra vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do šťávy vložíme rajčata a spolu s oloupaným, nastrouhaným česnekem je podusíme a přidáme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.