Vepřové á la srnčí
165 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůOcet vinný
- 120gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 4gramyŠalvěj čerstvá
- 3gramyJalovec
- 1500gramůVepřová pečeně
- 45gramůSádlo škvařené
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMrkev kořen
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
68 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin.
- 2Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody.
- 3Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.