Vepřové demi-glace - základ masových omáček
1220 min.
Ingredience
- 1kilogramKosti vepřové
- 170gramůMrkev kořen
- 170gramůCeler bulvový
- 160gramůPetržel kořen
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 7decilitrůVíno červené
- 2litryMasový vývar
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1214 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kosti z kotlety očistíme a dobře omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Ve větším hrnci rozehřejeme slaninu, na ni osmažíme kosti dozlatova. Poté je vyjmeme, na omastek přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme 7 dl červeného vína a 2 litry silného masového vývaru. Přidáme sůl, celý pepř a vývar přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a vývar budeme vařit tak, že bude pod poklicí jen lehce probublávat.
- 3Základ masových omáček "demi-glace" vaříme pomalu 20 hodin. Poté jej scedíme a svaříme přibližně na 5-6 dl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.