Vepřové domácí klobásy po švédsku
145 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyVepřová plec
- 1kilogramTelecí maso přední
- 150gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 5decilitrůMasový vývar
- 4lžíceSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 2,5lžičkyPepř černý mletý
- 2,5lžičkyNové koření mleté
- 1,5lžičkyHřebíček mletý
- 1,5lžičkyZázvor mletý
- 200gramůVepřová střeva tenká
- Na vaření
- 4litryVoda pitná
- Směs
- 4lžíceSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžičkaDusičnan draselný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
67 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
237 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové a telecí maso bez blan pokrájíme na menší kousky a 2x jemně přemeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do velké mísy. Přidáme k němu bramborovou moučku, promícháme a poté postupně, za stále míchání přiléváme masový chladný vývar. Masovou hmotu musíme míchat minimálně 1 hodinu. Poté přidáme sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, mletý zázvor a mletý kmín. Směs důkladně znovu prošleháme. Omytá vepřová střívka naplníme masovou náplní a utváříme převázaním provázku 15-20 cm dlouhé klobásky.
- 2Klobásky důkladně osušíme, potřeme směsí cukru, soli a ledku. Odložíme je na chladné místo, zakryjeme utěrkou a necháme je uležet 1 hodinu.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4 lítry vody. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní klobásky a pomalu je vaříme 30-45 minut.
- 4Teplé klobásky hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.