Vepřové domácí klobásy po švédsku

145 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
67 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
237 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové a telecí maso bez blan pokrájíme na menší kousky a 2x jemně přemeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do velké mísy. Přidáme k němu bramborovou moučku, promícháme a poté postupně, za stále míchání přiléváme masový chladný vývar. Masovou hmotu musíme míchat minimálně 1 hodinu. Poté přidáme sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, mletý zázvor a mletý kmín. Směs důkladně znovu prošleháme. Omytá vepřová střívka naplníme masovou náplní a utváříme převázaním provázku 15-20 cm dlouhé klobásky.
  • 2
    Klobásky důkladně osušíme, potřeme směsí cukru, soli a ledku. Odložíme je na chladné místo, zakryjeme utěrkou a necháme je uležet 1 hodinu.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4 lítry vody. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní klobásky a pomalu je vaříme 30-45 minut.
  • 4
    Teplé klobásky hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.