Vepřové jazyky v těstíčku
75 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový jazyk
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 50gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 1kusCibule
- 60mililitrůOcet kvasný lihový
- 8gramůSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce křepelčí
- 4decilitryVoda pitná
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
69 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové jazyky očistíme a dáme do hrnce s vodou, cibulí, kořenovou zeleninou, octem, solí, bobkovým listem a novým kořením. Pozvolna vaříme, když jazyky úplně změknou vyjmeme je a oloupeme, vrátíme zpět do vývaru a dovaříme.
- 2Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku z oleje, mouky, soli vajec a vody, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.