Vepřové kari
40 min.
Ingredience
- 6lžicOlej sezamový
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOmáčka švestková
- 2lžíceKari pasta
- 100gramůCibule
- 2lžíceOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nejprve omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
- 3Do woku vložíme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a švestkovou omáčku. Zvolna 2-3min povaříme.
- 4Vložíme zpět maso a dusíme dalších cca 6-7min.
- 5Kari rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.