Vepřové kari nudličky s bylinkami
25 min.
Ingredience
- Marináda
- 50mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaKari koření
- Maso a bylinky
- 190gramůVepřová kýta
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
443 mg
Cukr
7 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve marinádu: v misce vymícháme olivový olej s pivem, sójovou omáčkou, s kari kořením, solí, pepřem, dijónskou hořčicí a Maizenou.
- 2Omytou vepřovou kotletu osušíme a pokrájíme ji na tenké nudličky. Poté je dáme do misky s marinádou, promícháme a odložíme do chladničky na několik hodin.
- 3Před vařením omyjeme petrželovou nať a malou snítku čerstvého tymiánu. Bylinky pokrájíme nadrobno.
- 4Rozpálíme si teflonovou pánev, ve které marinované vepřové nudličky dozlatova orestujeme. Když jsou měkké, promícháme je s 2-3 lžícemi horké vody, podle chuti dosolíme, přimícháme pokrájené bylinky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.