Vepřové klobásy s prosem

100 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
273 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodě spaříme proso, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka.
  • 2
    Do mísy dáme vepřové mleté maso, přidáme mletou papriku, majoránku, osolíme, opepříme a přimícháme prolisovaný česnek. Vymícháme masové těsto, do kterého nakonec přimícháme vychladlé vařené proso.
  • 3
    Masovým těstem naplníme vypraná střívka, konce dobře uzavřeme, vložíme do vroucí vody a velmi zvolna vaříme asi 50 minut. Můžeme ještě doudit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.