Vepřové klopsy
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůVepřová plec
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusRohlíky bílé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
840 mg
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme.
- 2Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně.
- 3K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme.
- 4Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut.
- 5Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme.
- 6Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.