Vepřové koleno po bavorsku
200 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSolamyl
- 1šálekZakysaná smetana
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 750gramůVepřové koleno
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže nezměkne. Potom ji nařízneme do mřížky, maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Přidáme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na kousky a koleno vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních bez pokličky, za častého obracení a polévání vypečenou šťávou.
- 2Před koncem pečení maso poléváme pivem a podléváme studenou vodou. Pečeme celkem 2 - 3 hodiny do měkka. Upečené koleno vyjmeme, odložíme na teplém místě.
- 3Do vypečené šťávy přidáme trochu vody, necháme přejít varem, přecedíme, chvíli povaříme, šťávu dochutíme, zahustíme solamylem a zjemníme smetanou.
- 4Koleno před podáváním vykostíme, servírujeme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 9. 2016
Vepřové koleno po bavorsku
Perfekt
Anonymní uživatel
čt 16. 11. 2017
Vepřové koleno po bavorsku
Super