Vepřové koleno po bavorsku

200 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže nezměkne. Potom ji nařízneme do mřížky, maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Přidáme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na kousky a koleno vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních bez pokličky, za častého obracení a polévání vypečenou šťávou.
  • 2
    Před koncem pečení maso poléváme pivem a podléváme studenou vodou. Pečeme celkem 2 - 3 hodiny do měkka. Upečené koleno vyjmeme, odložíme na teplém místě.
  • 3
    Do vypečené šťávy přidáme trochu vody, necháme přejít varem, přecedíme, chvíli povaříme, šťávu dochutíme, zahustíme solamylem a zjemníme smetanou.
  • 4
    Koleno před podáváním vykostíme, servírujeme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a okurkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 9. 2016
Vepřové koleno po bavorsku
Perfekt
Anonymní uživatel
čt 16. 11. 2017
Vepřové koleno po bavorsku
Super