Vepřové koleno se zeleninou
185 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřové koleno
- 4litryVoda pitná
- 5stroužkůČesnek
- 360gramůMrkev kořen
- 240gramůCibule
- 300gramůPórek
- 10gramůPepř černý celý
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyBobkový list
- 20gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůHořčice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut.
- 2Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu.
- 3Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut.
- 4Během varu průběžně odstraňujeme tuk.
- 5Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky.
- 6Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem.
- 7Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.