Vepřové kotlety grilované a pečené
80 min.
Ingredience
- 2000gramůVepřové kotlety
- 30gramůFenykl obecný
- 15gramůChilli koření mleté
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 15gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 20gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.
- 2Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.
- 3Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.