Vepřové kotlety grilované a pečené

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.
  • 2
    Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.
  • 3
    Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.