Vepřové kotlety na cidru
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 24gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCeler bulvový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 12mililitrůOlej stolní
- 150gramůJablka
- 4gramyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 260gramůVepřové kotlety
- 1000mililitrůVíno jablečné
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
- 3Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
- 4Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
- 5Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.