Vepřové kotlety na jablkách
40 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 5kusůJablka
- 10kusůHřebíček
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější plátky. Do jablek zapícháme hřebíčky.
- 2Kotlety usmažíme na oleji, vyjmeme a držíme na teple. K výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, vložíme jablka, orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Maso servírujeme pokryté jablky a přelité šťávou, kterou jsme přecedili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.