Vepřové kotlety na jablkách

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme, po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější plátky. Do jablek zapícháme hřebíčky.
  • 2
    Kotlety usmažíme na oleji, vyjmeme a držíme na teple. K výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, vložíme jablka, orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  • 3
    Maso servírujeme pokryté jablky a přelité šťávou, kterou jsme přecedili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.