Vepřové kotlety na slanině

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
883 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety naklepeme, po obvodu trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek utřeme se solí.
  • 2
    Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme slaninu, orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme aspoň 20 minut. Kotlety vrátíme do šťávy, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 10. 2015
Vepřové kotlety na slanině
S vepřovou kotletou na slanině rozhodně nešlápnete vedle. Hodí se jak pro zvláštní příležitosti, tak i pro všední den, jako zpestření třeba příchodu z práce, kde jste se dost unavili. Jídlo je rychle připravené a dodá vám patřičnou dávku energie a pokud ne, tak vám nezbude nic jiného, než si na chvíli lehnout a relaxovat při hezké hudbě. A bude se vám odpočívat skvěle, když budete mít spokojený žaludek.