Vepřové kotlety na žampiónech
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou.
- 2Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v pánvi je na másle opečeme.
- 3Na talíře upravíme kotlety, podlijeme je šťávou, na ně navršíme opečené žampióny a vše posypeme sekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.