Vepřové kotlety na žampiónech

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou.
  • 2
    Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v pánvi je na másle opečeme.
  • 3
    Na talíře upravíme kotlety, podlijeme je šťávou, na ně navršíme opečené žampióny a vše posypeme sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.