Vepřové kotlety pečené na česneku
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
566 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme moukou.
- 2Opečeme na rozehřátem oleji z obou stran a vyjmeme na nahřátý talíř.
- 3Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, krátce osmahneme, vložíme kotlety, podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podléváme vodou nebo vývarem a výpekem poléváme kotlety.
- 4Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.