Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30mililitrůWhisky
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
558 mg
Cukr
819 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
- 2Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.
- 3Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.
- 4Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.