Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
558 mg
Cukr
819 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
  • 2
    Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.
  • 3
    Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.
  • 4
    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.