Vepřové kotlety plněné zelím
75 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín celý
- 60gramůTuk
- Náplň
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.
- 2Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.
- 3Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.
- 4Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.