Vepřové kotlety plněné zelím

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.
  • 2
    Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.
  • 3
    Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.