Vepřové kotlety po indicku
35 min.
Ingredience
- 700gramůVepřové kotlety
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z omytých kotlet odřízneme do poloviny maso od kosti, kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. V misce rozetřeme česnek s nastrouhanou cibulí, přidáme kmín, zázvor, pepř, mletou papriku, kardamom, sůl a vše dobře promícháme. Připravenou směsí potřeme kotlety, vložíme je do mísy a zalijeme jogurtem. Necháme několik hodin odležet. Kotlety vyjmeme z marinády a osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.