Vepřové kotlety po italsku
65 min.
Ingredience
- 20gramůBazalka
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMozzarella
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
637 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.
- 2Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.
- 3Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.
- 4Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.