Vepřové kotlety po maďarsku
70 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůTuk
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 600gramůVepřové kotlety
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
747 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
- 2Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
- 3V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
- 4Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.