Vepřové kotlety podle uzenářky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme po částech vínem a vývarem, osolíme, přidáme zrnka pepře a 30 minut dusíme.
- 2Omyté kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Mírně je podlijeme a dusíme v připravené omáčce doměkka. Potom je přendáme na nahřátou mísu.
- 3Omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky, hořčici a nalijeme ji na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.