Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyVepřové kotlety
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůBorůvky
- 4lžíceCukr krupice
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem.
- 3Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse.
- 5Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.