Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem.
  • 3
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.