Vepřové kotlety s dušenými houbami

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednotlivé kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Kotlety po obvody trochu nařízneme, aby se nekroutily. V pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm osmažíme z obou stran dorůžova. Vyndáme je z pánve, na máslo nasypeme polovinu cibule, osmahneme, přilijeme vývar, kotlety vrátíme zpátky, podle chuti okmínujeme, dosolíme a dopepříme. Povaříme 20 minut, zahustíme tmavou jíškou, krátce provaříme a odstavíme. Mezitím si v rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme zbytek cibule, osmažíme, přidáme houby, sůl, pepř, česnek, drcený kmín a podusíme, až šťáva z hub trochu zhoustne.
  • 3
    Na talíře rozdělíme kotlety, doplníme vařeným bramborem, přelijeme šťávou z masa, a navrch položíme porci dušených hub.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.