Vepřové kotlety s dušenými houbami
80 min.
Ingredience
- 900gramůVepřové kotlety
- 200gramůCibule
- 300gramůHouby čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
- 3gramyKmín drcený
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 700mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jednotlivé kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.
- 2Kotlety po obvody trochu nařízneme, aby se nekroutily. V pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm osmažíme z obou stran dorůžova. Vyndáme je z pánve, na máslo nasypeme polovinu cibule, osmahneme, přilijeme vývar, kotlety vrátíme zpátky, podle chuti okmínujeme, dosolíme a dopepříme. Povaříme 20 minut, zahustíme tmavou jíškou, krátce provaříme a odstavíme. Mezitím si v rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme zbytek cibule, osmažíme, přidáme houby, sůl, pepř, česnek, drcený kmín a podusíme, až šťáva z hub trochu zhoustne.
- 3Na talíře rozdělíme kotlety, doplníme vařeným bramborem, přelijeme šťávou z masa, a navrch položíme porci dušených hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.