Vepřové kotlety s fazolkami
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2kusyFeferony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůSádlo škvařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5šálekKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Připravené kotlety vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme teplou vodou a obracíme.
- 2Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapané fazolky a osmahneme je. Zalijeme kečupem, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými feferonkami. Podle chuti přisolíme. Měkké kotlety upravíme na talíře a obložíme fazolkami.
- 3Podáváme se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.