Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátových hnízdech
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVepřové kotlety
- 200gramůMozzarella
- 2kusyŠalotka
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůŠunka dušená
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety osolíme, opepříme a osmahneme po obou stranách na oleji. Posypeme je na nudličky nakrájenou šunkou, poklademe plátky mozzarelly a dáme do trouby zapéct.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme čerstvý, spařený špenát, prolisovaný česnek a nakonec vlijeme smetanu. Vše krátce povaříme, osolíme a opepříme.
- 3Z uvařeného špenátu vytvarujeme hnízda a vložíme do nich zapečené kotlety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.