Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusStrouhanka
- 3kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusOlej stolní
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2809 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
266 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky :
- 2Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme a povaříme. Poté přimícháme hořčici, okurku nakrájenou na drobné kousky, přisolíme a mírně povaříme.
- 3Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, nařízneme na okrajích a u kosti, naklepeme, osolíme, potřeme olejem a obalíme ve strouhané housce.
- 4Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme na každé straně 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.