Vepřové kotlety s pikantní omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVíno bílé
- 2šálkyVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku, podusíme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni dále dusíme asi 30 minut.
- 2V jiném kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme na něm omyté, naklepané a osolené kotlety po každé straně asi 4 minuty.
- 3Omáčku osolíme, přidáme hořčici, okurky nakrájené na plátky a pepř. Omáčku přelijeme přes horké kotlety.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.