Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůMoravské uzené maso
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
899 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka. Měkké upečené kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájené žampióny, uzené maso a kolečka cibule. Pak do pánve přilijeme pivo, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové krokety nebo hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.