Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kusůBrambory
- 1kusKarotka
- 2kusyKedlubna
- 1kusKapusta hlávková
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 750gramůVepřové kotlety
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.
- 3Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.