Vepřové kotlety se zelnou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 900gramůVepřové kotlety
- 700gramůZelí kysané
- 150gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůJíška hotová světlá
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyKmín celý
- 600gramůBrambory vařené
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
- 2Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 3Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.