Vepřové kotlety se zelnou omáčkou

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
  • 2
    Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.