Vepřové kotlety v česnekové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
156 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.
- 2Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.
- 3Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.
- 4Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.
- 5Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.