Vepřové kotlety v česnekové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
156 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.
  • 2
    Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.
  • 3
    Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.
  • 4
    Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.
  • 5
    Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.