Vepřové kotlety v mandlovém županu
55 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceřepkový olej
- 2kusyHrušky
- 400gramůZelí hlávkové červené
- 720gramůVepřové kotlety
- 0,13litrVývar drůbeží
- 0,13litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na ploché míse nebo v hlubokém talíři smícháme nasekané mandle, tymián, sůl a pepř.
- 2Vepřové kotlety krátce opláchneme studenou vodou, důkladně osušíme kuchyňským papírem a několikrát obrátíme v mandlové směsi. Mandlovou panádu pevně přitiskneme.
- 3V pánvi rozehřejeme při střední teplotě olej. Kotlety vložíme do pánve, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5 minut. Otočíme a kotlety z druhé strany opékáme rovněž 5 minut dozlatova. Potom je vyndáme z pánve, vložíme do ohnivzdorné mísy a dopečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Vypečená šťáva šťáva by měla být po dopečení světlá.
- 4Pánev vytřeme kuchyňským papírem jen tak, aby zůstala lehce mastná. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na špalíky. Z červeného zelí odstraníme vrchní listy, hlávku rozkrojíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky.
- 5Rozpálíme pánev a vsypeme nakrájené hrušky. Snížíme teplotu a mícháme, dokud hrušky nezhnědnou. Přidáme červené zelí, přilijeme víno nebo vodu a při nízké teplotě zakryté dusíme, dokud zelí nezměkne.
- 6Na talíře rozdělíme zelí a hrušky, maso vyndáme z trouby a na každý talíř dáme jednu kotletu v županu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.