Vepřové kotlety v šouletu
90 min.
Ingredience
- 900gramůVepřové kotlety
- 300gramůHrách
- 300gramůKroupy střední
- 180gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 20gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměka. Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a propláchneme. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme vařený hrách, vařené kroupy, prolisovaný česnek, sůl, pepř, a majoránku. Podlijeme vývarem, promícháme, prohřejeme a přendáme do tukem vymazaného pekáčku. Do šouletu vmáčkneme kotlety a zapečeme v troubě asi 20 minut. Občas pokapeme rozpuštěným máslem.
- 2Kotlety se šouletem upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.