Vepřové kotlety v šouletu

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměka. Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a propláchneme. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme vařený hrách, vařené kroupy, prolisovaný česnek, sůl, pepř, a majoránku. Podlijeme vývarem, promícháme, prohřejeme a přendáme do tukem vymazaného pekáčku. Do šouletu vmáčkneme kotlety a zapečeme v troubě asi 20 minut. Občas pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 2
    Kotlety se šouletem upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.