Vepřové kotlety v zelí
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 5gramůKmín drcený
- 5decilitrůVoda pitná
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 9gramůSůl
- 400gramůZelí kysané
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme naklepané a nasolené kotlety, opečeme z obou stran. Podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, občas podlijeme. Když je maso skoro hotové přidáme zakysané zelí, dodusíme do měkka. Hotový pokrm osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, necháme povařit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.